Употреба на UPS со пумпи за парно греење

pr-inside

Системите за непрекинато напојување од реномираниот производител Socomec претставуваат идеална заштита при прекин на напојување, нестабилност на напонот на напојување или при испади во напонската мрежа.

НИЕ ГИ ТЕСТИРАВМЕ ВО СИСТЕМ СО ПУМПИ ЗА ПАРНО ГРЕЕЊЕ И ПОКАЖАА ИЗВОНРЕДНИ РЕЗУЛТАТИ !

Подолу може да ги погледнете критериумите што требаше да ги задоволи уредот и препораките за избор на уред според максималната моќност на пумпата во согласност со претходно дефинираните услови и спроведеното тестирање на уреди од серијата NETYS.

 КРИТЕРИУМИТЕ ШТО ТРЕБАШЕ ДА ГИ ЗАДОВОЛИ УРЕДОТ БЕА:
Автономија на втора брзина 1 час или повеќе.
Автономија на трета брзина 45 минути или повеќе.
Односот моќност на УПС / максимална моќност на пумпата да е поголем или еднаков од 3.

Во согласност со претходно дефинираните услови и спроведеното тестирање на уреди од серијата NETYS, препораките за избор на уред според максималната моќност на пумпата се дадени во табелата подолу.

 МАКСИМАЛНА МОЌНОСТ НА ПУМПА  ПРЕПОРАЧАН УРЕД
 45W - 48W  NET550D-PL
 69W - 90W  NET1000-PE-LCD
 140W - 195W  NET1500-PR
 330W - 410W  NET2000-PR + 1 х NETEX-20PR
 650W  NET3000-PR + 1 х NETEX-30PR
Препораките се врз база на карактеристиките на пумпите од производителите IMP, WILO, GRUNFOS и TAIFU.

ЗА КУПЕНИ 5 ИЛИ ПОВЕЌЕ ОД 5 ОД КОИ БИЛО ПРОИЗВОДИ ОДОБРУВАМЕ ПОПУСТ ОД 5% ДО 7% !!.

 Превземете ЦЕНОВНИК - UPS SOCOMEC

UPS - Uninterruptible Power Supply / System или уреди / системи за непрекинато напојување преставуваат решение за Вашите проблеми со напојувањето на останатите уреди. Приклучувањето на уреди дирекно на напојување од дистрибутивната напонска мрежа може да биде проблем за некои напонски чувствителни уреди, компјутери и компјутерска опрема и слично, на пример. Во одредени случаи е потребно некои уреди да продолжат со работа и по прекинот на снабдување со напојување од дистрибутивната напонска мрежа, машини во производство или пумпи за парно греење, на пример. Системите за непрекинато напојување ги решаваат проблемите со прекините на напојување и со неквалитетното напојување. Неколку примери за нивна примена:

  Атмосферски влијанија:
Лошите атмосферски влијанија можат да го нарушат квалитетот и континуитетот на напојувањето од дистрибутивната мрежа. Невреме проследено со електростатски празнења, грмотевици, молњи и слично може да предизвика тотален прекин со снабдување на напојување кое предизвикува оштетување на уреди приклучени директно на напојната мрежа или краткотрајни напонски скокови, пренапони кои што ја уништуваат чувствителната опрема и можат да доведат до загуба на податоци.
  Одредени услови за работа:
Електричните пречки предизвикани фотокопири, лифтови, компресори, флуресцентни светилки, електромотори во работната средина можат да направат проблем на чувствителните уреи. Можеби звучи непотребно за споменување но на подолг период овие услови на работа можат да влијаат на работниот живот на чувствителните уреди.
  Индустриски услови за работа:
Индустиските услови за работа се секогаш во зоната на висок ризик заради користењето на моќни машини и електромотори кои што можат да предизвикаат краткотрајни но големи напонски скокови и падови кои што директно влијаат на чувствителната опрема и интегритетот на податоците складирани на компјутерската опрема.
  Човечки грешки:
Не треба посебно објаснување. Колку пати некој случајно или ако не знаел што да прави со уредот „го извлекол кабелот од штекер“?

UPS SELECTOR ќе Ви помогне во изборот на најдобар уред за непрекинато напојување во зависност од вашите специфични потреби за заштита. Кликнете на сликата подолу.

UPS_SELECTOR

ВАЖНО ПОТСЕТУВАЊЕ !! Ве молиме, контактирајте го Вашиот локален SOCOMEC дилер. Тој ќе ви обезбеди најточни информации и ќе Ви понуди најидеално решение во зависност од Вашите барања.


NETYS PL   NETYS PL
600 and 800 VA a multi-socket UPS for easier connections
 
 >> TECHNICAL DATA
 >> STANDARD ELECTRICAL FEATURES
  Превземете - КАТАЛОГ NETYS PL
 
 
NETYS PE   NETYS PE
From 600 to 2000 VA practical and cost-effective UPS
 
 >> TECHNICAL DATA
Превземете - КАТАЛОГ NETYS PE
 
 
 
NETYS PR MT   NETYS PR MT
From 1000 to 2000 VA, Mini Tower intelligent and reliable protection
 
 >> TECHNICAL DATA
 >> STANDARD AND OPTION FEATURES
  Превземете - КАТАЛОГ NETYS PR MT
 
 
 
NETYS PR RT   NETYS PR RT
From 1700 to 3300 VA, Rack / Tower versatile, convertible high performance UPS
 
 >> TECHNICAL DATA
 >> STANDARD AND OPTION FEATURES
  Превземете - КАТАЛОГ NETYS PR RT
 
 
 
NETYS PR RACK-1U   NETYS PR RACK-1U
From 1000 to 1500 VA, Rack 1U high density power slim UPS
 
 >> TECHNICAL DATA
 >> STANDARD AND OPTION FEATURES
  Превземете - КАТАЛОГ NETYS PR RACK-1U
 
NETYS RT   NETYS RT
From 1100 to 11000 VA complete solution for IT infrastructures
 
 >> TECHNICAL DATA
 >> STANDARD AND OPTION FEATURES
  Превземете - КАТАЛОГ NETYS RT
 
 
 
 
 
 
ITYS   ITYS
From 1 to 10 kVA Professional solutions for total protection
 
 >> TECHNICAL DATA
 >> STANDARD AND OPTION FEATURES
  >> WIDE BATTERY CONFIGURABILITY
  Превземете - КАТАЛОГ ITYS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

ИТ-ГЛОБ вести

ПРИЈАВЕТЕ СЕ ЗА Е-ВЕСТИ

Пријавете се за да ги добивате најновите вести на e-mail адреса.

Сертификати

r-m
kaspersky

Авторизирана продажба

trendnet socomec
kaspersky r-m

Ценовници

ПРЕВЗЕМЕТЕ ГИ НАЈНОВИТЕ ЦЕНОВНИЦИ

Членство

ikt_logo komora
blank